نوشته شده توسط : آکادمی عربی

خبر در جملاتی که اسم اشاره دارند چگونه تشخیص داده میشود؟

اکثر دانش‌آموزان همیشه به دنبال راه حل آسان برای پیدا کردن (خبر ) در جمله‌های اسمیه می‌باشند.

بنا‌براین این بار می‌خواهیم در آکادمی‌عربی استاد ترابی موضوع پیدا کردن خبر را در جملات دارای اسم اشاره به شما آموزش بدهیم.

حل یک تست با موضوع پیدا کردن خبر

ما هوالصحیح لتکمیل الفراغ لیکون الخبر الجملة الفعلیة «هؤلاءِ………یُؤدّبنَ الأولاد صغاراً.»

۱)مَن                   ۲)معلّمات

۳)الأُمّهات             ۴)هنَّ اللّاتی

در این تست از ما خواسته شده جای خالی را طوری پر کنیم که کلمه‌ای که در جای خالی قرار می‌گیرد، نقش خبر نداشته باشد و جمله فعلیه (فعل) بعدش نقش خبر بگیرد (یودبن خبر باشد)، برای حل این تست لازم است به نکته زیر توجه کنید:

نکته: هؤلاءِ اسم اشاره است و کلمه بعد از اسم اشاره اگر «ال»داشته باشد خبر نیست و امّا اگر کلمه بعد اسم اشاره «ال» داشته باشد خبر است.

پس با توجه به این نکته باید به دنبال کلمه‌ای باشیم که دارای ال باشد و نتواند نقش خبر بگیرد تا بتوانیم جمله فعلیه (فعل) بعدش را به عنوان خبر انتخاب کنیم.

در گزینه‌ی ۳ چون اسم الامهات دارای ال است اگر در جای خالی قرار گیرد، طبق نکته‌ی گفته شده، نقش خبر ندارد و جمله فعلیه بعدش خبر می‌شود ولی اگر گزینه‌های دیگر را در جای خالی قرار دهیم نقش خبر می‌گیرند و جمله فعلیه خبر نمی‌شود.

لازم به ذکر است که اسم ال دار بعد از اسم اشاره در صورتی که یک اسم مشتق باشد نقش صفت برای اسم اشاره دارد و اگر اسم ال دار بعد از اسم اشاره، جامد باشد نقش عطف بیان برای اسم اشاره دارد که در عربی نظام جدید درباره نقش اسم ال دار بعد از اسم اشاره صحبتی نشده، بنابراین همین که بدانید کلمه ال دار بعد از اسم اشاره نقش خبر ندارد کفایت می‌کند.

نکته جالب دیگری که در این تست وجود دارد این است که اگر گزینه ۱ یعنی اسم موصول (من) در جای خالی نقش خبر داشته باشد، جمله فعلیه بعدش جمله صله خواهد بود و باید بدانید که جمله صله در زبان عربی نقش به حساب نمی آید.

در گزینه ۴ نیز به خاطر قرار گرفتن فعل بعد از اسم موصول (اللاتی) همین اتفاق رخ می‌دهد.

نکته دیگری که در مورد اسم اشاره جالب است بدانید این است که دو اسم اشاره « هولاء» و «اولئک» برای مذکر و مونث به شکل یکسان استفاده می‌شوند، بنابراین هولاء مومنات یا هولاء مومنین // اولئک مومنات یا اولئک مومنین همگی درست می‌باشد ولی اگر بخواهید اسم اشاره برای مفرد یا مثنی استفاده کنید، این اسم‌های اشاره براساس جنسیت متفاوت می‌باشد.

مثلا برای مذکر از ( هذا – ذلک ) و برای مونث از ( هذه – تلک ) استفاده می شود.

برای مشاهده ویدئو مربوط به این مقاله کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی,قواعد عربی, آموزش عربی ,
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

برای دانش‌آموزی که در سال هفتم برای اولین‌بار با مطالب عربی آشنا شده، ورود به عربی در پایه هشتم تقریبا از عربی هفتم مهم‌تر و سخت‌تر است، به طوری­­ که بخش زیادی از دانش­ آموزان در مواجهه با مطالب کتاب عربی هشتم و مخصوصا موضوع فعل و ترجمه و صرف آن ناگهان سختی درس عربی را چند برابر می­‌بینند و فرار از عربی خواندن به نوعی از عربی هشتم آغاز می­‌شود.

کتاب عربی هشتم

در سال گذشـته ۳۵۴ کلمه‌ی عربی را آموختيد که بسياری از آنان يا هم خانواده‌ی آن ها در زبان فارسی نيز کاربرد دارند. امسال نيز ۲۲۴ کلمۀ ديگر به آموخته های شما افزوده می شود.

شايد برخی آموخته های خود را از ياد برده باشيد. جای نگرانی نيست؛ زيرا اين کتاب به گونه ای نگاشته شده که آموخته های قبلی شما در لا به لای عبارت ها و متون کتاب عربی هشتم گنجانده شده است.

هدف کتاب عربی هشتم «تقويت متن خوانی» و «فهم متن» است. متون و عبارات در حد آموخته های دانش آموز است.

برای خواندن ادامه مقاله کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی, قواعد عربی, آموزش عربی,کتاب عربی هشتم ,
:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

موضوع عدد و معدود جزء موضوعاتی است که در نظام جدید خیلی مورد تأکید قرار گرفته است. برای مطالعه نحوه خواندن عربی در کنکور نظام جدید بر روی آن کلیک کنید.  یکی از اصلی ترین مشکلات دانش آموزان رابطه عدد و معدود و نحوه مطابقت یا عدم مطابقت آنهاست .پس این بار با هم در آکادمی عربی استاد ترابی این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم، با ما همراه باشید و تست به تست عربی را یاد بگیرید. در ادامه شما می‌توانید ویدئو مربوط به تست موضوع عدد و معدود در کنکور را مشاهده نمائید.

برای یاد گیری بهتر این موضوع به تست کنکوری عالی زیر توجه کنید:

مثال:

عیّن الصحیح عن  العدد:

۱)دعانا أحد الزّملاء لحفل تکریم اثناعَشَر عالماً!

۲)کانت یدان اثنان فی جسم الموجود العجیب!

۳)طرح المعلّمون خمسة أسئلة لیجیب عنها التلامیذ!

۴)کان ثلاثةٌ أطفال تتجوّل فی الشوارع!

در این تست از ما خواسته شده (کدام در مورد عدد صحیح است) در این موارد یا منظور رابطه عدد و معدود است و یا بررسی اینکه عدد اصلی یا ترتیبی برای جمله مناسب است.(برای اینکه بفهمید عدد ترتیبی برای جمله مناسب است یا اصلی حتما به ترجمه جمله توجه کنید .)

در گزینه ۱ کلمه إثنا عشر عدد است (أحد با اینکه معنی یکی می دهد ولی عدد نیست )

ابتدا به ترجمه جمله توجه کنیم تا ببینیم عدد اصلی مناسب است یا ترتیبی ( یکی از همشاگردی ها برای جشن گرامیداشت ۱۲ دانشمند ما را دعوت کرد .)با توجه به ترجمه عدد اصلی صحیح است ، ایننک به بررسی رابطه عدد و معدود می پپردازیم ، در اعداد ۱۱ تا ۹۹ ، ابتدا عدد و سپس معدود می آید و معدود همواره مفرد و منصوب است که این موارد همگی رعایت شده است و فقط یک مشکل دارد که مربوط به شکل استتفاده از عدد ۱۲ می باشد، و با توجه به اینکه عدد ۱۲ در اینجا نقش مضاف الیه دارد باید به صورت اثنی عشر بیاید.

نکته: «اثناعَشَر» زمانی استفاده می شود که عدد دوازده یک نقش مبتدا دارد یا نقش فاعل داشته باشد و یا به طور کلی حالت مرفوعی باشد، اگر عدد دوازده نقش منصوبی یا مجروری  مثل:مفعول مجرور‌به‌ حرف‌جر- مضاف‌الیه داشته باشد (باید از شکل دیگر آن استفاده شود یعنی «اثنی عَشَر» ) (تفاوت در «ا» و «ی» است)

در گزینه ۲ عدد اصلی ۲ آمده و می دانیم اعداد اصلی ۱ و ۲ از همه نظر با معدودشان مطابقت می کنند و چون ید مونث است ، باید عدد هم به صورت مونث باشد یعنی اثنتان صحیح است.

نکته:یدان ـــــ (ید جز اعضای زوج بد است، اعضای زوج و دوتایی بدن مؤنث هستند)

در گزینه ۳ ابتدا باید با توجه به ترجمه مطمئن شویم که عدد اصلی صحیح است (معلم ها ۵ سوال طرح کردن تا دانش آموزان به آنها جواب بدهند) که می بینیم با توجه به ترجمه مشکلی در کاربرد عدد اصلی وجود  ندارد اما در مرحله بعدی با توجه به اینکه معدود برای اعداد ۳ تا ۱۰ به صورت جمع و مجرور و مخالف جنس عدد است باید به مفرد اسئلة توجه کنیم (سوال) که مفرد این کلمه مذکر است و عدد به صورت مونث آمده است و در نتیجه این گزینه کاملا صحیح و جواب تست می باشد.

نکته: در اعداد سه تا ده جنس عدد و معدود باید برعکس هم باشد. امّا «اسئلة        جمع مکسرکلمه سؤال است و جنس(مذکر)» ‌

در گزینه ۴ تنوین گرفتن عدد کاملا غلط است.

نکته:یادتان باشد که اعداد فقط زمانی تنوین می‌گیرند و می‌توانند بگیرند که تنها بیایند، پس هر عددی که با معدود بیاید و دارای تنوین باشد اشتباه است.

برای مشاهده ویدئو مربوط به مقاله کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی, قواعد عربی, آموزش عربی, عدد و معدود ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

کتاب عربی نهم را شاید بتوان پلی بین عربی متوسطه اول و متوسطه دوم نام‌گذاری کرد، پلی که اگر محکم و اصولی ساخته شود به‌راحتی می‌تواند مطالب پایه‌های هفتم و هشتم را به عربی دهم و یازدهم و حتی دوازدهم وصل کند و اگر این پل محکم و استوار نباشد قطعا دشواری‌های فراوانی را در ادامه راه به دانش‌آموز تحمیل خواهد کرد.

از این رو در این مقاله از “آکادمی عربی” که اولین و تنها “مرجع تخصصی آموزش درس عربی” در ایران است، قصد داریم درباره کتاب عربی نهم و راهکارهای نتیجه گیری بهتر از این درس باهم صحبت کنیم.

کتاب عربی نهم

۱_ کتاب عربی نهم در ده درس تنظیم شده است و هر درس در دو جلسۀ آموزشی تدريس می شود.

۲_ اين کتاب همچون دو کتاب عربی هفتم و کتاب عربی هشتم متن محور است و بر ترجمه، درک و فهم و واژه‌شناسی تأکيد می‌شود.

۳_  ساختار آموزشی کتاب، افزون بر يادآوری مفاهيم دو کتاب پيشين، فعل‌های امر و نهی،
معادل ماضی استمراری، ترکيب اضافی و وصفی، وزن و ريشۀ کلمات و ساعت‌خوانی است

هدف در آموزش فعل، تنها شناخت انواع فعل است. دانش آموزان فعل را در جمله معنا می کنند. همچنين بايد فعل های ماضی، مضارع، امر، نهی، نفی و مستقبل را در جمله تشخيص دهند. هدف از آموزش ترکيب وصفی و اضافی اين است که دانش آموز بتواند ترکيب‌هايی مانند «أَخي الْعزيز» را داخل جمله (نه بيرون از جمله) ترجمه کند.

برای خواندن ادامه مقاله کلیک کنید.

 



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی, قواعد عربی, آموزش عربی, کتاب عربی نهم ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

شاید شما هم جز افرادی باشید که این سوال برایشان به وجود آمده: چه فرقی میان اسم فاعل و اسم مفعول با فاعل و مفعول در عربی وجود دارد؟

در این مقاله قصد دارم تا تفاوت این دو مبحث، راه تشخیص و ساختار هر کدام از آن‌ها را نیز به شما نشان دهم.

دانش “صرف” در عربی

در عربی دانشی به نام “صرف” وجود دارد. کار این دانش چیست؟ به این می‌پردازد که ظاهر کلمه به تنهایی و بدون توجه به کلمات قبل و بعدش، چه ویژگی‌هایی دارد.

می‌خواهم فرضیه‌ای را بیان کنم که ممکن است کمی غیر واقعی به نظر برسد.

صرفا بعنوان یک مثال برای نقش بندی بهتر در ذهنتان از من بپذیرید.

فرض کنید در یک روز طوفانی درِ خانه‌تان به صدا در می‌آید! سوالاتی به ذهنتان خطور می‌کند:

آیا باد در را به صدا در آورد؟ یا یک انسان پشت در است؟ چند نفرند؟ خانم است یا آقا؟ اخلاقشان چگونه است؟ انعطاف پذیرند یا خجالتی؟ می‌شناسیشان یا غریبه اند؟

آیا با تغییر جایگاه اجتماعیشان خودشان هم تغییر می کنند یا همان گونه که بودند باقی می مانند؟

(قطعا با شنیدن صدای در، فوراً اقدام به باز کردن آن می کنیم و نیازی به این سوالات نداریم ولی خب مثال است دیگر!)

با توجه به موارد بالا به مثال زیر توجه کنید:

رأیتُ الطالبَ یُطالعُ فی المکتبة.

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی,قواعد عربی, آموزش عربی, اسم فاعل, اسم مفعول ,
:: بازدید از این مطلب : 276
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

اسم مبالغه چیست؟

اسم مبالغه جزء اسم‌های مشتقی است که علم صرف به آن می‌پردازد. اگر هنوز مبحث اسم فاعل و اسم مفعول را مطالعه نکرده‌اید پیشنهاد می‌کنم یک سری به مقاله “همه چیز درمورد اسم فاعل و مفعول” بزنید چرا که در آنجا کاملا علم صرف و نحو را توضیح داده‌ام.

میخواهم با یک مثال بانمک اسم مبالغه را برایتان توضیح دهم:

نمیدانم چقدر با ملوان زبل آشنایی دارید!

بهرحال به شما معرفی‌اش می‌کنم: ملوان زبل، یک شخصیت کارتونی است که با ملوان قوی هیکلی رقابت دارد.

از آنجایی که خودش قدرت چندانی ندارد، با خوردن اسفناج زورش “زیاد” می شود و ملوان قوی هیکل را شکست می دهد.

ربط این داستان با اسم مبالغه چیست؟

این مثال‌ها را ببینید:

صابِر: صبور (اسم فاعل) / صَبّار: بسیار صبور  ( اسم مبالغه)

عالِم: دانا (اسم فاعل) / عَلّامَة: بسیار دانا (اسم مبالغه)

می‌توانیم بگوییم اسم مبالغه حالت قدرتمندِ اسم فاعل می باشد. در مثال ما«صابِر یا عالِم» همان ملوان زبل قبل از خوردن اسفناج هستند که زور چندانی ندارند، و «صَبّار، عَلّامَة» بعد از خوردن اسفناج می باشند و زورشان بیشتر است.

از مثال خارج شویم، به نظر شما دلیل تفاوت ترجمه در این دو نوع اسم (یعنی اسم فاعل و اسم مبالغه) چیست؟ بله! به دلیل تفاوت وزن‌هایشان می‌باشد.

تعریف اسم مبالغه و وزن‌های آن

در زبان عربی به اسم‌هایی مثل «صَبّار، عَلّامَة» که بر وزن های «فَعّال، فَعّالَة» می‌آیند اسم مبالغه می‌گوییم.

در واقع اسم مبالغه صفتی به معنی اسم فاعل است که بر بسیار بودنش در یک موصوف تاکید دارد

برای خواندن ادامه مقاله کلیک کنید..



:: برچسب‌ها: آکادمی عربی, مهدی ترابی,قواعد عربی, اسم مکان, اسم مبالغه ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

نکته و تست عربی واقعا مفید است؟

هر سال زمانی که به چهار ماه پایانی قبل از کنکور می‌رسیم، برخی از داوطلبان کنکور سراسری که به هر دلیلی درس عربی را کنار گذاشته بودند و یا احساس رضایت از وضعیت خود ندارند، با شرکت در یک دوره‌ی فشرده تحت عنوان "نکته و تست" می‌توانند حداقل به میزان 50% وضعیت خودشان را در درس عربی برای روز کنکور بهبود ببخشند.

دوره‌ی نکته و تست عربی شامل چه چیزهایی است؟

نکته و تست عربی شامل یک آموزش کامل اما خلاصه و فشرده به همراه تست است زیرا در درس عربی شما نمی‌توانید موضوعات زیادی را حذف کنید و مجبور هستید که اکثر مطالب را با ارتباط بین آن‌ها یاد بگیرید تا بتوانید در هنگام تست زدن، کاربرد مطالب آموزشی را به خوبی متوجه شوید.

یعنی در کارگاه نکته و تست عربی استاد ترابی از طول و تفصیل مطالب کاسته می‌شود و به جای آن تست‌های احتمالی و تیپ حل می‎‌شود.

برای خواندن ادامه این مطلب و آشنایی با روش نکته و تست عربی بصورت آفلاین روی "نکته و تست عربی" کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: نکته و تست عربی , عربی کنکور , کارگاه نکته و تست عربی , عربی کنکور1401 , نکته شب کنکوری عربی ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 بهمن 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

 

در روزهای منتهی به کنکور، اکثر داوطلبان به دنبال جمع بندی درس ‌های مختلف از جمله درس عربی هستند. جمع بندی دروس دارای قواعد، همچون زبان انگلیسی، عربی و ... نسبت به دروس دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است. از طرفی عربی یکی از درس‌ هایی است که نسبت به خیلی از درس‌ها، تاثیر بیشتری در کنکور دارد. این تاثیر به دلیل دشوار بودن عربی برای اکثر دانش آموزان است. پس جمع بندی عربی کنکور یکی از مهم ترین کارهایی است که شما باید انجام دهید. ادامه مطلب را همراه ما باشید تا بهترین راه برای جمع بندی عربی کنکور را به شما معرفی کنیم.

اهمیت جمع بندی عربی کنکور

بهتر است ابتدا منظورمان از جمع بندی را برای شما توضیح دهیم. جمع بندی یک درس، به معنی مرور و مطالعه تمام نکات مهم آن است. با مرور و مطالعه نکات مهم، یادداشت‌ ها، بخش ‌های مهم درسنامه و ... نکاتی که احتمالا در حافظه بلند مدت‌مان ثبت نشده‌اند، برای روزهای نزدیک به کنکور برای‌مان یادآوری خواهند شد.

پس اولین اهمیت جمع بندی هر درسی خصوصا اهمیت جمع بندی عربی کنکور یادآوری نکات فراموش شده آن است. حال این یادآوری نکات چرا در درس عربی اهمیت ویژه پیدا کرده است؟ زیرا درس عربی همانطور که پیش از این گفته شد، در کنکور اهمیت ویژه‌ای دارد. افراد زیادی این درس را با درصد پایین در کنکور و آزمون‌ های آزمایشی می گذرانند. به همین دلیل اگر یک دانش آموز با درست خواندن آن بتواند درصد خوبی در کنکور از آن خود کند، قطعا در رتبه او تاثیر زیادی خواهد گذاشت.

در رشته های غیر انسانی همچون، تجربی و ریاضی درس عربی یک درس عمومی است و شاید تصور کنید در مقابل درس های تخصصی کمی اهمیت کمتری داشته باشد که البته اینطور نیست. بهتر است بدانید تاثیر درس عربی در رتبه بسیار زیاد است. اما در رشته انسانی، عربی علاوه بر یک درس عمومی، یک درس تخصصی است. جمع بندی عربی تخصصی کنکور برای این رشته اهمیت زیادی دارد.

نحوه جمع بندی عربی کنکور

خب حال که از اهمیت جمع بندی عربی کنکور مطمئن شدید، قطعا این سوال در ذهن شما نقش بسته که بهترین راه این مرور چه روشی است؟

ما پیش از این در یک مطلب در رابطه با مهم ترین مباحث عربی کنکور صحبت کرده ایم. به شما پیشنهاد می کنیم حتما به آن مطلب مراجعه کرده و مباحث مهم عربی برای کنکور را بدانید. با توجه به نوع سوالاتی که در درس عربی کنکور مطرح می شود، متوجه می شوید که تست های عربی بصورت موضوعی است؛ نه درس به درس یا سال به سال. پس بهترین روش مرور و مطالعه و جمع بندی درس عربی کنکور هم، مرور موضوعی آن است. یعنی ابتدا نکات و تست های مهم مربوط به ترجمه را مرور کنید، سپس نکات و تست های مربوط به افعال الی آخر... .

بهترین منبع جمع بندی عربی کنکور

اگر بخواهیم بهترین منبع را معرفی کنیم، ابتدا باید تعریف بهترین منبع جمع بندی عربی را برای شما بگوییم. بهترین منبع جمع بندی برای یک درس، منبعی است که در عین تفاوت نداشتن با کتاب درسی، نکات را بصورت کامل آورده باشد، تست های متداول و خوب کنکور را بصورت طبقه بندی شده برای دانش آموزان آماده کرده باشد و در حالت کلی به راحتی قابل فهم باشد. همچنین یکی از مهم ترین نکات که بسیاری از منابع آن را رعایت نمی کنند این است که به هیچ عنوان نکته اضافی و خارج از کتاب را در خود نیاورده باشد.

ضمنا یکی دیگر از منابعی که همه دانش آموزان آن را در دسترس خود دارند، حاشیه نویسی هایی است که در طول آماده شدن برای کنکور در کتاب های تست و دفترهای یادداشت خود نوشته است.

روش دیگر کتاب های جمع بندی کنکور است و روش پایانی که بسیار مورد استفاده و توجه دانش آموزان است، دوره های نکته و تست یا همایش های یک روزه برای جمع بندی می باشد که معمولا با جزوه خلاصه شده ای  که توسط خود استاد گردآوری شده و حل تست های احتمالی و مهم همراه می باشد.

( برای اطلاع از همایش ها و دوره های نکته و تست استاد ترابی به قسمت همایش ها و کارگاه ها در سایت آکادمی عربی مراجعه کنید.)

حرف آخر

دوران جمع بندی یکی از مهم ترین دوران ها برای هر دانش آموزی است. در این دوره دانش آموز باید با تمرکز بالا درس های از قبل خوانده شده را مرور کند. در صورت امکان در چند آزمون آزمایشی شرکت کند و جواب آزمون را بصورت دقیق بخواند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. 

 

برای مشاهده مقلات و ویدئوهای آموزشی رایگان عربی"اینجا" را کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: عربی کنکور، عربی، کنکور تجربی، کنکور انسانی، کنکور ریاضی، کنکوری ، آموزش عربی، جمع بندی عربی کنکور، جمع بندی ,
:: بازدید از این مطلب : 271
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

اطلاع داشتن از مهم ترین مباحث عربی برای کنکور یک مسیر روشن را برای درس خواندن دانش آموز مشخص می کند. دانش آموزی که برای کنکور درس می خواند باید برای خود هدف تعیین کند. برای مثال هدف گذاری کند که در کنکور بتواند به تمام سوالات ترجمه عربی به خوبی پاسخ دهد. خب حالا باید بداند با این تست ها، عربی کنکور را چند درصد خواهد شد. و از طرفی هم دانش آموزان وقتی مهم ترین مباحث عربی برای کنکور را بدانند با تمرکز و انگیزه بیشتری هر بخش را مطالعه می کنند.

یافتن مهم ترین مباحث عربی برای کنکور با بودجه بندی کنکور برای درس عربی رابطه مستقیم دارد. زیرا در بودجه بندی هر درسی در کنکور مشخص خواهد شد که هر مبحثی چند سوال در کنکور می آید. و هر چه تعداد سوالات در هر مبحثی بیشتر باشد، آن مبحث در کنکور از اهمیت بیشتری برخوردار است. بودجه بندی کنکور برای هر درس از طریق بررسی سوالات کنکور مشخص می شود. ما در ادامه به معرفی این بودجه بندی خواهیم پرداخت.

بودجه بندی عربی

بودجه بندی که ما آن را به شما معرفی می کنیم، در واقع بودجه بندی عربی کنکورنظام جدید است. پس دانش آموزانی که قصد شرکت در کنکور سال1400 و بعد از آن را دارند از این بودجه بندی استفاده کنند. همانطور که می دانید، یک بودجه بندی درس عربی برای نظام قدیم و یک بودجه بندی درس عربی برای نظام جدید وجود دارد. در ادامه هر دوی این بودجه بندی ها را آورده ایم.

بودجه بندی عربی کنکور نظام قدیم

در درس عربی کنکور نظام قدیم، بودجه بندی به صورت زیر بود.

8 سوال از 25 سوال عربی در کنکور نظام قدیم به ترجمه و تعریب اختصاص داشت.
4 سوال به درک مطلب عربی اختصاص داشت، که شما یک متن به زبان عربی را مطالعه کرده و با توجه به آن مطلب، به 4 سوال پاسخ می دادید.
2 سوال عربی کنکور نظام قدیم مربوط به حرکت گذاری ( تشکیل ) بود.
تحلیل صرفی در تست های عربی کنکور، 3 سوال را به خود اختصاص می داد.
در نهایت 8 سوال باقیمانده از 25 سوال عربی کنکور به قواعد درس عربی مربوط میشد.

بودجه بندی عربی کنکور نظام جدید

اختصاص تعداد سوالات به هر بخش در بودجه بندی عربی کنکور نظام جدید را در ادامه به اختصار توضیح خواهیم داد.

ترجمه و تعریب: 10 سوال
مفهوم لغات: 1 سوال
درک مطلب: 4 سوال
تحلیل صرفی: 3 سوال
حرکت گذاری: 1 سوال
جمع مکسر – متضاد- مترادف: 1 سوال
قواعد: 5 سوال



:: برچسب‌ها: عربی کنکور , عربی , کنکور تجربی , کنکور انسانی , کنکور ریاضی , کنکوری , آموزش عربی , مهم ترین مباحث عربی کنکور , قواعد مهم عربی ,
:: بازدید از این مطلب : 276
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آکادمی عربی

در این مقاله از سری مقالات آموزشی رایگان عربی کنکور آکادمی عربی، قصد داریم به آموزش موضوع "انواع ل" بپردازیم. همانطور که می دانید، "ل" می تواند به اسم یا فعل مضارع بچسبد.  حالت های دیگری نیز وجود دارد اما مهم ترین حالت هایی که در تست های نظام جدید به کار برده می‌شود،  همان دو حالتی است که پیش از این گفته شد. یعنی یا "ل" به اسم می چسبد یا به فعل مضارع. نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیریم این است که وقتی "ل" به فعل مضارع می چسبد، میتواند هم لام ناصبه باشد هم لام جازمه. ما در ادامه توضیح  انواع "لام" با حل یک تست توسط استاد ترابی، با تحلیل تمام گزینه‌ها، نکات زیادی را در رابطه با این موضوع به شما خواهیم گفت.

انواع لام

"لـِ" ناصبه

"لـِ" ناصبه، در اصطلاح عامل نصب فعل مضارع است. یعنی باعث می‌ شود فعل منصوب شود. این نوع "لـِ" معمولا در اواسط یک جمله می ‌آید. از نظر غایب یا مخاطب بودن فعل فرقی نمی کند، "لـِ" ناصبه هم بر سر فعل غایب، هم بر سر فعل مخاطب و هم بر سر فعل متکلم می‌ آید. "لـِ" ناصبه در ترجمه بصورت "برای اینکه" یا "تا" ترجمه می شود. "لـِ" ناصبه در جمله هایی می آید که خود، از دو جمله تشکیل شده اند.

"لـِ" جازمه

"لـِ" جازمه، عامل جزم فعل مضارع است. یعنی باعث می شود فعل مضارع مجزوم شود. یعنی اگر فعلی در انتهایش ضمه داشته باشد، با مجزوم شدن، ضمه به ساکن تبدیل می شود. اگر فعل در انتهایش "ن" داشته باشد، با مجزوم شدن "ن" از پایان آن حذف می شود. البته استثناء هم وجود دارد. این استثناء شامل فعل های جمع مونث هستند. فعل های جمع مونث، حتی با مجزوم شدن هم "ن" انتهایی خود را از دست نمی دهند و بدون اینکه تغییری کنند، مجزوم می شوند. "لـِ" جازمه در ترجمه با مفهوم "باید" می آید. این نوع "ل" در صیغه های مخاطب فعل مضارع نمی آید. بر خلاف "لـِ" ناصبه که در جمله‌های 2 قسمتی می آید، "لـِ" جازمه در جمله های یک قسمتی می آید.

"لـِ" حرف جر

"لـِ" حرف جر همیشه قبل از اسم می آید. "لـِ" حرف جر به همراه اسم بعدش، جار و مجرور می سازند. برای مثال به عبارت "لِلمعلمِ" دقت کنید. همانطور که می بینید، حرف "لـِ" بر سر اسم یعنی "المعلم" آمده است. پس این "لـِ"، از نوع حرف جر است و به آن "لـِ" جاره می گویند. المعلم هم مجرور است. "لـِ" حرف جر،

در معنا بصورت "برای" معنا می شود. پس ترجمه "لِلمعلمِ" می شود "برای معلم". حتما دقت کنید که مصدر هم یکی از اقسام اسم به شمار می آید پس "لـِ" حرف جر بر سر مصدر هم می آید. یا به بیان بهتر اینطور می توان گفت، اگر بر سر یک مصدر، برای مثال "ذهاب" یک " لـِ " بیاید، آن "لـِ"، حرف جر است. للذهاب.

حل یک تست

عین حرف "لـِ" مختلفاً : (در کدام گزینه "لـِ" متفاوت است؟)

  • اُمارسُ کثیرا لأنجح فی الامتحانات و لأحصل علی ما أرید!
  • دلّنی صدیقی إلی قاعه لأشارک فی حفله یوم میلاده!
  • لنتکلّم حول المشاکل الدراسیّه عند الطّلاب اِجتمعنا هنا!
  • علی المسلمین أن یعلّموا بالقرآن لإرشاد الآخرین إلی الحق!

 



:: برچسب‌ها: عربی کنکور، عربی، کنکور تجربی، کنکور انسانی، کنکور ریاضی، کنکوری ، آموزش عربی، انواع لام، لام در عربی، لام ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 بهمن 1399 | نظرات ()